Musikk på skolen

 Vi er alle med i korpset på en måte, for jeg er dirigent og resten spiller på instrument. Når man dirigerer så må man passe på at spillerne ikke bare spiller notene som står på notearket sitt, jeg må passe på så ikke de spiller hulter til bulter. Jeg må gi signal om at det er pause i notene og at alle er i samme takt. Når jeg sier alle så mener jeg alle syv elevene pluss meg.

Når vi har aktivitetskvelder eller er i timen og spiller, så bruker vi å dele opp grovmessingene på et rom og lysmessingene på et annet rom. Da blir det lettere å øve, for hvis man detter ut så kan det godt hende at man begynner å følge en førstestemme eller trombonenotene.

Lærerne spiller også på instrument. Hans Olav, den ene læreren, spiller på tuba. Han spiller en stemme alene. Line, rektoren, spiller på kornett sammen med Sigvart på førstestemme.

Jeg, som heter Ann Lissbeth, spiller ikke men dirigerer korpset.

Truls spiller baryton, han spiller også en slags førstestemme på noen av notene.

Kaia spiller euphonium, hun spiller også en stemme alene.

Livijus og Austeja spiller trombone, de holder på å lære seg å spille instrument.

Simen og Gaja spiller kornett, de spiller andrestemme.

I skoletiden så øver vi på å få notene og takten skikkelig bra før korpset skal spille til opptredener. De bruker å spille på mange av avslutningene også f,eks sommeravslutningen og juleavslutningen. De spiller i kirkene også når det er salmer og gudstjenester. De spiller også på 17. mai for da er det en feiring, og på alle feiringene så kan det hende at de spiller.

Og vi har ett tidspunkt på torsdager som heter aktivitetskveld kl: 17:00 til 19:30. Da spiller de og øver hver for seg.

Jeg dirigerer grovmessingene. Hans Olav dirigerer lysmessingene.

Vi bruker også å ha noe å spise, men det er ikke alltid vi vet hva Hans Olav har med. Når vi har pause så leker vi ute og har det gøy.

På skolen har vi fått bassgitar og mikrofon. Jeg kan allerede å spille «Tenn lys» sangen. Når man spiller bassgitar så er det nesten det samme som en vanlig gitar bare at det er andre grep enn på vanlig gitar.

Mikrofonen har vi ikke brukt enda men vi skal nok bruke den ganske snart. Ellers så har vi også andre musikkting, vi har en bag med forskjellige ting å bruke, vi kan lage et band nå.

I gymmen så danser vi ringdans og synger sanger som passer inn i takten til dansen. Før så lærte vi oss å danse hip hop. Hver morgen bruker vi å synge forskjellige sanger.

Det var alt fra meg for denne gang men bare vent for om ikke så veldig lenge så kommer det nok sikkert flere tekster om skolen eller andre ting som dere alle kan lese.

Om Line

Line Brendberg er virksomhetsleder ved skolen.
Dette innlegget ble publisert i Skoleliv. Bokmerk permalenken.

1 svar til Musikk på skolen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *