Samisk dag 9 februar

Samefolkets dag er den 6 februar. Men i år kom den på en søndag, likevel benytta vi sjansen til å feire den, litt på etterskudd.De dagene vi har mat og helse er fine dager til feiringer. Da kan vi lage oss god mat og kose oss litt ekstra. For kos er like viktig som mye annet på skolen 🙂

I perioden på forhånd har vi hatt om duodji, som er samisk kunst og håndverk. Noe alle elevene synes er flott. Samtidig har de hatt teori om hva samene bruker av mat. Begge deler involverer selvsagt reinsdyr.

På øyene her ute er det litt dårlig med rein. Så vi måtte improvisere maten denne gangen. Det endte med ertesuppe med samisk inspirasjon og klappadull 🙂

Begge oppskriftene finnes på matoppskrift.no: Ertesuppe, men her byttet vi ut reinsdyr med bacon, og kokte det hele på kraft fra lam.

Klappadull heter egentlig samisk brød og smaker helt nydelig, men det er litt tidkrevende å lage til mange. Vi har heldigvis steketakke og da går det mye fortere, enda så ble det lenge og vente for de som hadde bake og stekejobben.

Om Line

Line Brendberg er virksomhetsleder ved skolen.
Dette innlegget ble publisert i Informasjon, Matoppskrifter, Skoleliv. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *