Froskemann og forfatter på besøk

Den kulturelle skolesekken er innimellom på besøk hos oss på skolen. Dette synes vi er veldig stas hver gang. Denne gangen ble det ekstra spennende også 🙂Mens Hans-Olav og Line måtte sitte i kjedelig møte, ihvertfall så var det helt sikkert kjedeligere enn det vi kunne gjøre, så fikk vi først høre foredrag om bøkene til Bjørn Arild Ersland. Han fortalte på  en levende og morsom måte. Faktisk så var det så bra at vi har lyst til å kjøpe inn bøkene 🙂

Før de kom hadde vi ordnet mat som vi vanligvis gjør når vi får besøk. Vi er jo snille mot besøkende, så kommer de kanskje igjen senere. Når foredraget til Bjørn Arild var ferdig spiste vi litt for deretter å gå ned til kaia.

Litt usikkerhet om hvor det kunne være noe spennende å finne i sjøen måtte vi gjennom. Men froskemannen Endre fikk bestemme til slutt. Det var jo han som skulle bade og som måtte ha på seg alt utstyret. En stor jobb bare det.

På kaia fikk vi en demostrasjon av hva alt utstyret brukes til. Litt om sikkerhet ved dykking fikk vi også vite. Noen av elevene turte å prøve luftmaska til Endre, mens noen andre var litt mer skeptiske til det. Radiosamband under vann hadde de også, noe som merkelig nok fungerer. Imponerende det der å kunne snakke under vann.

Tilbake på skolen etterpå var det Endres tur til å vise bilder og holde et lite foredrag om arkeologi, både over og under vann. Spennende var det og en interesse for å finne gamle boplasser ble sådd i flere av elevene.

Vi lagde en liten bildeserie av froskemannen som du kan se her. Om du klikker på bildene så går serien raskere fremover.

no images were found

Om Line

Line Brendberg er virksomhetsleder ved skolen.
Dette innlegget ble publisert i Informasjon, Uteliv. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *