Et lite innblikk i skolehverdagen

Ukene raser av gårde, og vi nærmer oss desember og adventskos. Julepyntingen er godt i gang, og de neste ukene skal vi ha juleverksted og julebakst, før juleavslutning siste uken. Legger ut noen bilder fra høsten.

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Magishow

Fredag 30.november var vi på magishowet Alexx Alexxander i Frøya kulturhus, sponset av Froan forretningsdrift. Vi tok ettermiddagsbåten over, og overnattet på Hotell Frøya. Før forestillingen spiste vi pizza, og det ble også tid for en snartur på senteret. 🙂

På showet traff vi Line, Hans Olav, Johannes og Sigvart. Johannes satt med oss under forestillingen, og det var kjekt å treffe alle igjen.

Små og store koste seg, og etterpå var det tid for et møte og autografer med magikeren.

Etter en lang dag, med mange inntrykk, gikk vi tilbake til hotellet for å slappe av.

Neste morgen spiste vi en god frokost, før vi satte kursen mot Sørburøy igjen.

Takk for en fin opplevelse!

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Nye klær til skolen!

I dag var vi på mottaket og hentet klær som Alex hadde fått tak i til oss fra Eidsvaag, et familieeid rederi med hovedkontor på Frøya. Tusen takk!

Veldig fornøyde elever og lærere! Nå er vi godt rustet for vær og vind!

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Kystkultur

Som en del av målene i den lokale læreplanen i kystkultur, fikk vi være med Terje Melkvik ut på breiflabbfiske torsdag forrige uke. Solen skinte, og vi fikk en innholdsrik og spennende dag på sjøen. Ikke minst‚ vi satt igjen med mye ny kunnskap!

Fredag fikk vi komme på fiskemottaket, der vi var med på pakking og filetering av fangsten. Nok en spennende og lærerik dag!

I går, mandag, var vi så heldig å få besøk av Anne Grete. Hun skulle lære oss å lage fiskball og fiskekaker. Resultatet ble svært bra.

Vi setter umåtelig stor pris på at lokale ressurser stiller opp i forbindelse med ulike skoleprosjekt! Tusen takk!

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Grønt Flagg-skole

Som Line skrev i innlegget under, så er skolen sertifisert som miljøskole, og temaet i år er energi. Vi gleder oss til å implementere det i de ulike fagene. Dette er et høyaktuelt tema, og vi håper på å koble på både politikere og andre lokale ressurser.

Pakke i posten fra miljøprosjektet Grønt flagg.
Maiken, Petter og Anna heiser flagget i godt samarbeid.

Flagget er kommet opp! Hurra!

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Velkommen til et nytt skoleår!

Da er vi i gang med skoleåret 22/23, og vi har hatt en fin oppstart.

På tur til Ollarsa-varden i fint vær.

Jeg har vært så heldig å få muligheten til å jobbe ved Sørburøy skole, en koselig liten skole, med tre flotte elever, på en perle av en øy langt ut i havet. Jeg føler meg privilegert som har fått denne muligheten! Folk er imøtekommende, inkluderende og rause. Gode kollegaer har jeg også fått, noe som betyr mye for trivselen på en arbeidsplass. Takk for den velkomsten jeg har fått!

De første dagene etter ferien ble vi kjent, var på tur, plukket bær og blomster og ble kjent med noe faglig innhold for i år. Resultatet av bærplukkingen ble hjemmelaget syltetøy og vafler. Bringebær-, rips-, solbær- og rabarbrasyltetøy. Kjempegodt! Elevene laget også fine bokmerker av tørkede blomster.

Vafler med hjemmelaget syltetøy til lunsj.

Ukene har gått fort etter oppstart av skoleåret, og vi er godt i gang med det faglige. Elevene viser god innsats, og er aktive og samarbeidsvillige. Vi har mye spennende å se frem til i år, i form av ulike tverrfaglige prosjekter og utflukter. Dere vil bli oppdatert her på skolen sin hjemmeside. Første foreldremøte er også gjennomført, og det var en veldig trivelig kveld, med engasjerte foreldre. Vi gleder oss til et godt samarbeid framover!

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Vi er miljøskule!

Stiftelsen Fee har godkjent Sørburøy skule som Grønt Flagg-skule

Etter systematisk arbeid med berekraftig utvikling i skuleåret som var er vi vortne sertifiserte som Grønt Flagg-skule. Sjølve flagget kjem straks i posten. Gratulerer!

For å bli godkjent må skulen ha eit miljøråd, som for oss er samarbeidsutvalet, temaundervisning om miljø som grip inn i fleire fag, og som engasjerer elevane, lærarane og foreldra til læring og praktisk innsats. Eit eige prosjekt med ulike tiltak som ein rapporterer på skal gjennomførast kvart skuleår for at skulen får halda på sertifiseringa si.

Takk for innsatsen med å koma så langt, alle saman! I den nye læreplana er berekraftig utvikling eitt av dei tre hovudtemaa som skal vera styrande for opplæringa på tvers av fag. Det er flott at vi har funne eit verkty som kan hjelpa oss å hugsa dette i kvardagen.

Tema for neste prosjekt er vald ut til å vera «Energi». Eg skal vera med på å bidra til gjennomføringa av det. Lukke til!

Skrevet i Informasjon | Merket med , | Legg igjen en kommentar

Svanesong

Denne avskjeden med Sørburøy skulekorps er skrive av Hans Olav Brendberg.

Det finst mange slags fuglar. André Bjerke skreiv om ein fugl som heitte «Pindia-pampistiko-pampibanon». Den er «av farge mørkegul, og er en svært bedrøvet fugl.» Kvifor var Pindia Pampistiko Pampipanon so trist? Han sørga «som en fanget prins/ fordi den slettes ikke fins».

Diktet til Bjerke enda godt likevel:

«Og kan vi ikke si, da mon,

at vi har laget Pindia-

pampistiko-pampibanon?

Så får den sove godt i kveld

fordi den fins allikevel!»

Så det gjorde vi – og Sørburøy Skolekorps har i litt over 16 år vore ein slik songfugl som har kunna sove godt – avdi han ikkje berre finst, han har hekka og trivdest her på øyane lengst vest i Trøndelag. Han har slege ut dei musikalske vengene sine, og henta heider og ære heim til reiret her ute.

Denne månaden syng denne fuglen sin svanesong – etter over 16 år blir han igjen heimlaus, og minst like bedrøva som Pindia Pampistiko Pampibanon. 11. juni held han sin siste konsert – i Lillehammer, på korpsfestivalen til Søre Ål. Etter det flyg han ut i dei evige rømdene.

Men kanskje finst det – ein stad der ute – ei lita øy og ein skule, med ungar som er klare til å læra seg noter og til å pussa messinginstrument. Der han kan slå seg ned, og igjen breida dei musikalske vengene sine. Veit du av ei slik øy, så ikkje nøl.

Det er ein svært vakker fugl.

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Lappepute

Øving og strev med strikkepinnene gav en liten stabel med små og store treningslapper, og da lager man… – lappepute til lesekroken i skolebiblioteket!
Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar

Hvordan maler man et bærekraftmål?

Et spennende prosjekt i vår som snart når slutten, er en idé vi hadde til lokalt prosjekt i den kulturelle skolesekken. Elevene har studert FNs bærekraftmål, og valgt seg ett hver som de ville lage et visuelt uttrykk til som maleri. Faglærer Veronica Rist har hjulpet dem å utvikle idéene og overføre fra skisse til prøvemaleri og så til større lerret. God faglig hjelp har vært lærer ved kulturskolen, Gerard Rooker, som har gitt viktige innspill til hver enkelt fra malingsvalg, motiv og uttrykk til komposisjon og maleteknikker. Et kreativt og flott delprosjekt til Grønt Flagg-arbeidet vårt og det overordna temaet om bærekraftig utvikling!

Maiken og Gerard planlegger fargeflater

Det har vært viktig for oss i prosjektet at det ikke skulle være bare en happening, men en lærende prosess med underveistilbakemeldinger og en sluttvurdering som innebærer dialog om både arbeidet og produktet. Vurderingsdagen blir fredag 20. mai.

Skrevet i Informasjon | Legg igjen en kommentar